Блокувальники повідомляють про 3 постраждалих від нападу

Вівторок, 28 лютого 2017, 15:12

Учасники торгівельної блокади ОРДЛО кажуть, що в результаті нападу "тітушок" на редут 16-го добровольчого батальйону в Кривому Торці травмовані троє блокувальників.

Про це повідомляє штаб блокади у Facebook.

"Троє постраждалих захисників редуту госпіталізовані. Один з ножовим пораненням, один із черепно-мозковою травмою та ще один - із переломом ноги. Постраждалим надається медична допомога", - розповіли в штабі.

Там зазначили, що учасникам блокади під час захисту вдалося уникнути застосування вогнепальної зброї на ураження, обмежившись тільки пострілами у повітря.

"Ми вважаємо, що з дуже високою вірогідністю даний напад задумувався як провокація з метою викликати озброєну відсіч захисників редуту і отримати "моральне" право для силового розгону "обох сторін", - припустили активісти.

Вони підозрюють, що напад на редут пов'язаний із сьогоднішньою нарадою у Кабінеті міністрів, де міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про готовність до силового розгону учасників блокади.

"На даний момент гарнізон редуту 16 добровольчого батальйону укріплений додатковими підрозділами штабу блокади. У найближчий час штаб зробить заяву про свої подальші дії", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, раніше у вівторок невідомі здійснили напад на блокпост учасників блокади ОРДЛО в Кривому Торці Донецької області. У штабі сказали, що то "тітушки".

Повідомлялося про двох травмованих під час нападу, але, за даними Нацполіції, постраждалі є з обох боків конфлікту.

Поліція також заявила, що затримала 37 нападників.

На нараді уряду у вівторок голова МВС Арсен Аваков попросив Антитерористичний центр дати силовим органам повноваження розганяти учасників "блокади торгівлі з окупантами" на Донбасі.

Як відомо, буквально в ніч на вівторок штаб блокади ОРДЛО вийшов із переговорів з урядом.

Українська правда

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування