Суд відмовився арештувати екс-замміністра соцполітики часів Королевської

П'ятниця, 3 лютого 2017, 11:22

Суд не дозволив посадити під домашній арешт колишнього заступника міністра соціальної політики В’ячеслава Коломійця.

Таке рішення Печерський суду датується 26 січня, але опубліковане тільки 2 лютого.

З реєстру судових рішень відомо, що 29 листопада 2016 року екс-чиновнику повідомлено про підозру за ч.5 ст. 191 ККУ – розтрата майна в особливо великих розмірах.

У 2012 році підозрюваний очолював тендерний комітет щодо закупівлі харчування для дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Екс-чиновнику інкримінується, що він не відхилив пропозицій фірми "Сінтезпродсервіс", яка подала неповний пакет документів. У подальшому "Сінтезпродсервіс" отримав понад 45 млн гривень із держбюджету.

Генпрокуратура спочатку клопотала, щоб екс-чиновника взяли під варту, але суд відмовив. Екс-чиновник близько двох місяців перебував під домашнім арештом. А тепер суд вирішив, що арешт не потрібен і призначив у якості запобіжного заходу особисте зобов’язання. Це означає, що підозрюваний не може без дозволу відлучатися з населеного пункту, де зареєстрований, мусить повідомляти про зміну місця проживання, прибувати на виклики слідчого, прокурора або суду.

Суд врахував, що підозрюваний вперше притягується до кримінальної відповідальності, не має негативних характеристик, володіє високими моральними якостями і має міцні соціальні зв'язки.

В’ячеслав Коломієць був заступником міністра соціальної політики з 2011 до березня 2014 року, коли звільнився за власним бажанням.

Тендерний комітет на чолі з Коломійцем схвалив пропозиції фірми "Сінтезпродсервіс" 24 грудня 2012 року, коли міністром соціальної політики була призначена Наталія Королевська. Її попередником на посаді міністра був Сергій Тігіпко.

Як відомо, ГПУ розслідує можливе ухилення від сплати податків народним депутатом від "Опозиційного блоку" Юрієм Солодом – чоловіком нардепа Наталії Королевської.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування