Бойовики уточнили, що загиблий начальник "міліції" був у машині один

Субота, 4 лютого 2017, 14:57

Вибуховий пристрій в автомобілі "начальника управління Народної міліції" терористичної організації "ЛНР" Олега Анащенка спрацювало з боку водія, в машині він був один.

Про це повідомив "представник Генеральної прокуратури ЛНР" Давид Кац, пише ресурс бойовиків "Луганський інформаційний центр".

"4 лютого 2017 року о 7.58, рухаючись в своєму автомобілі по вулиці 2-а Краснознаменна, поруч з будинком № 22, в результаті підриву автомобіля марки "Тойота", загинув перший заступник командира корпусу Народної міліції ЛНР полковник Олег Володимирович Анащенко. Встановлено, що підрив був проведений з боку водія. Вид і характер вибухового пристрою встановлюються", - сказав він.

"Встановлено, що в автомобілі перебував один чоловік - Олег Анащенко", - зазначив представник "Генпрокуратури".

Раніше бойовики повідомляли, що разом з Анащенком загинув ще один чоловік, який перебував в автомобілі.

"За даним фактом Генеральною прокуратурою ЛНР порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого пунктом "б" ч. 3 ст. 239 КК ЛНР (терористичний акт; вчинення вибуху, що залякує населення з метою дестабілізації діяльності органів влади, що спричинило умисне заподіяння смерті людині)", - повідомив Кац.

Крім того, глава бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницкий своїм указом оголосив 5 лютого в "республіці" траур у зв'язку із загибеллю Анащенка.

Разом з тим, активіст громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов стверджує, що Анащенко був ліквідований за наказом Плотницького.

"Утім, незважаючи на гучні заяви лідера терористів, за інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", саме за наказом Плотницького був ліквідований полковник Анащенко. Справа в тім, що Анащенко був фігурантом справи про так званий "державний переворот" проти "глави ЛНР" Плотницького", - йдеться в коментарі Снегирьова, переданому "Українській правді".

Як повідомлялося, "начальник управління Народної міліції" терористичної організації "ЛНР" Олег Анащенко загинув в результаті вибуху автомобіля в центрі Луганська в суботу зранку.

Бойовики назвали вибух терактом та звинуватили в ньому українські спецслужби.

6 серпня у Луганську підірвали машину ватажка бойовиків "ЛНР" Ігоря Плотницького. Однак Плотницький вижив.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування