Прем'єр Румунії пообіцяв, що "антикорупційну постанову" буде скасовано

Субота, 4 лютого 2017, 20:19

Прем'єр-міністр Румунії Сорін Гріндяну заявив, що уряд відкличе декрет, який пом'якшує покарання за корупційні діяння, через який у країні розпочалися протести.

Про це повідомляє Німецька хвиля. 

"Завтра ми проведемо засідання уряду для скасування декрету. Я не хочу, щоб Румунія була розділеною", - заявив Гріндяну. 

Як зазначає видання, 4 лютого - у п'ятий день масових протестів - для участі у мітингах проти полегшення антикорупційного законодавства на вулиці Бухареста знову вийшли десятки тисяч людей.

Як відомо, 31 січня уряд Румунії  затвердив декрет про амністію і декриміналізацію посадових злочинів. Постанова декриміналізує корупційні діяння і випадки перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв (47 800 доларів).

Документ спричинив протести в країні, наймасовіші з часів повалення комуністичного режиму. До акцій долучився президент Румунії Клаус Йоганніс, який також оскаржив постанову уряду у Конституційному суді. 

Влада обгрунтовує необхідність постанови тим, що вона "приведе законодавство у відповідність до рішень Конституційного суду".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування