Саакашвілі розповів, де шукає однодумців на підтримку дострокових виборів у Раду

Субота, 4 лютого 2017, 20:57

Екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі провів з представниками "Самопомочі" та "Демократичного альянсу" зустрічі з метою створення широкого фронту на підтримку дострокових виборів до Верховної Ради і нового виборчого закону.

Про це 4 лютого Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Ми почали серію зустрічей з політичними лідерами з метою створення широкого фронту на підтримку дострокових виборів до Верховної Ради і нового виборчого закону. У Львові обговорювали координацію з моїми друзями, лідерами "Самопомочі" і "ДемАльянсу", - зазначив він.

За даними "Української правди", на зустрічі вони обмінювалися думками про ситуацію в Україні та світі, однак конкретних домовленостей щодо об'єднань та та координації роботи наразі не досягнуто.

За словами Саакашвілі, також він мав окрему зустріч із лідером партії "Громадянська позиція" Анатолієм Гриценком.

"У наступному раунді будемо зустрічатися з ним і іншими патріотичними демократичними силами", - заявив Саакашвілі. 

У свою чергу позафракційний нардеп Віктор Чумак повідомив, що до ініціативи 23 нардепів про прийняття як невідкладних низки проектів законів долучилися політсили "Сила Людей" і "Громадянська позиція".

"Тепер бачу, що і ДемАльянс та РНС (Рух нових сил). Сподіваюсь, усі вони будуть 7 лютого о 9:50 під ВРУ з вимогою щодо скорішого прийняття нового виборчого законодавства", - заявив Чумак. 

Як відомо, у січні 23 народних депутати підписали відкритий лист до президента Петра Порошенка з вимогою визначити, як невідкладні проекти законів, прийняття яких обіцяли Порошенко і парламентська коаліція під час виборчої кампанії.

Наприкінці листопада 2016 року після відставки з посади глави Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив про утворення ініціативи "Рух нових сил" та про вимогу призначення позачергових парламентських виборів з новим складом ЦВК та за новим законом про вибори. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування