Ле Пен почала президентську кампанію: критикує ісламізм і обіцяє референдум про вихід з ЄС

Неділя, 5 лютого 2017, 19:37

Кандидат у президенти Франції від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен запустила свою президентську кампанію.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі Україна, під час виступу у Ліоні вона заявила про загрозу радикального ісламізму і розкритикувала глобалізацію. 

За словами Ле Пен, глобалізація "душить" французькі громади, "коли раби виробляють товари, щоб їх продавали безробітним". Натомість, за її словами, Національний фронт пропонує  "розумний протекціонізм та економічний патріотизм".

Політик також заявила, що ЄС - це "провал", який "не здійснив жодної зі своїх обіцянок" та пообіцяла провести переговори про нові умови членства Франції у ЄС, а якщо вони проваляться - за півроку організувати референдум щодо виходу із союзу.

Напередодні, як повідомляє DW, Ле Пен оприлюднила свою передвиборчу програму, яка містить 144 обіцянок, серед яких і введення квот на прийом мігрантів - не більше 10 тисяч на рік. 

Також серед планів Ле Пен - вивести Францію з об'єднаного командування НАТО і збільшити військовий бюджет країни до 3% ВВП, розширення штату поліції на 15 тисяч співробітників і будівництво нових в'язниць з 40 тисячами місць для ув'язнених.

Як відомо, перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування