Телеканал UA|TV "переселився" на більш потужні супутники

Понеділок, 6 лютого 2017, 10:01

Телеканал "UA|TV", що є частиною Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ), змінює європейського оператора й тепер мовитиме з трьох нових супутників Hot Bird 13C.

Про це повідомляє Міністерство інформаційної політики.

Іномовник співпрацюватиме з оператором Eutelsat SA.

"Hot Bird 13 – це відразу три супутники високої потужності, що ідеально покривають телевізійним сигналом усю Європу – від Португалії та Великої Британії до західного Сибіру в Росії, від Скандинавії до країн Північної Африки та Близького Сходу", - пояснив держсекретар МІП Артем Біденко.

У міністерстві розповіли, що до 28 лютого трансляція UA|TV здійснюватиметься також і з супутника Amos 2, після чого її буде припинено. Таким чином, упродовж лютого кабельні оператори та користувачі супутникового телебачення матимуть змогу переналаштувати приймачі на Hot Bird 13C.

Нагадаємо, крім Європи, телеканал UA|TV транслюється в Азії (супутник Azerspace 1) та Північній Америці (Galaxy 19).

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про іномовлення, створивши систему телерадіомовлення, що поширює об’єктивну інформацію про Україну та сприяє формуванню її позитивного іміджу у світі.

На початку лютого 2017 року телеканал UA|TV почав мовлення кримськотатарською мовою за кордон та в окупований  Росією Крим.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News