Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ оприлюднило "перехоплені" розмови бойовиків про збиття Іл-76

Понеділок, 6 лютого 2017, 11:18

СБУ оприлюднило аудіозапис перемовин ватажків терористичної організації "ЛНР", який доводить, що саме бойовики організували збиття літака Іл-76 у 2014 році.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Слідчими СБУ отримано беззаперечні докази того, що голова терористичної організації "ЛНР" І.Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування "батальйон "Зоря", разом з А. Патрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування "Вітязь" О.Гурєєвим були безпосередніми організаторами терористичного акту. З метою блокування сил АТО вони влаштували засідки та керували групами бойовиків, озброєних ПЗРК, що перекривали авіаційне сполучення аеропорту Луганська", - йдеться у повідомленні.

Перша розмова відбувається між Плотницьким й одним з ватажків ОРЛО Геннадієм Ципкаловим. Останній доповідає, що в аеропорт Луганська заходять на посадку літаки.

"Вони нас, чесно кажучи, спантеличили. Вони не с того боку пішли, вже друга група вийшла. Зараз будуть збивати тих, хто злітає, і тих, хто сідає. Вони зайшли з боку Червоного. Нас там ніколи не було, а тепер будемо", - відповів Плотницький, чітко говорячи, що бойовики будуть стріляти по українських літаках.

Інші перемовини відбуваються між Плотницьким і Патрушевим.

"Товариш майор, зайшли два борти, один збили, другий сів. Ракет з боку цієї Новоанівки більше немає. Три штуки дали осічку, але борт завалили", - доповів Плотницькому його заступник. З подальшої розмови випливає, що обстріл було здійснено саме з ПЗРК.

Остання частина аудіофайлу демонструє розмову Гурєєва з підприємцем Станіславом з Краснодона, який погодився здати залишки збитого Іл-76 на металобрухт.

"Є робітка. Ми долбанули Іл-76, його треба завантажити та здати на металобрухт... Є шматки по 2-3 тонни, їх руками не завантажиш", - звернувся із пропозицією терорист. "Це мій трофей, його можна попиляти і здати до біса. Ваших 20% буде", - додав він.

Як повідомлялося, у червні 2014 року під час заходу на посадку у луганський аеропорт переносним зенітно-ракетним комплексом був уражений військово-транспортний літак ІЛ-76 Збройних сил України. Літак загорівся і впав, 9 членів екіпажу та 40 військовослужбовців загинули.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...