Справа Пашинського: Суд визнав Хімікуса потерпілим

Вівторок, 7 лютого 2017, 00:08

Печерський райсуд Києва визнав В'ячеслава Хімікуса, в якого стріляв нардеп з "Народного фронту" Сергій Пашинський, потерпілим.

Про це повідомила адвокат Хімікуса Марина Паринова на сторінці в Facebook.

"Друзі, ми отримали повний текст ухвали, прийнятої Печерським районним судом 1 лютого. Суд констатував, що В'ячеслав Хімікус має статус потерпілого. Це і стало підставою для задоволення нашої скарги щодо ознайомлення з матеріалами досудового розслідування", - написала вона.

"Тим не менше, прокуратура Київської області продовжує існувати в паралельній реальності, де В'ячеслав Хімікус, прикутий до ліжка з вогнепальним переломом стегнової кістки, не є потерпілим", - додала Паринова.

Як відомо, 31 грудня в лісі біля одного із сіл Васильківського району Київської області Пашинський вистрелив у ногу місцевому жителю В'ячеславу Хімікусу. Під час конфлікту депутат вистрілив йому в стегно з пістолета Glock 19 калібром 9мм, який отримав у подарунок від Авакова.

Сам Пашинський отримав удар пляшкою по голові. Депутат заявляє, що нападником був саме Хімікус, а той, у свою чергу, стверджує інше.

3 січня Андрій Портнов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що його адвокати, зокрема Марина Паринова, будуть протистояти "цинічному і зухвалому господареві життя з Народного фронту, який стріляв у звичайного перехожого, і Національній поліції, яка взялася йому допомагати".

13 січня відбувся перехресний допит у справі щодо стрілянини, який тривав майже 8 годин.  У день перехресного допиту стало відомо, що Пашинський змінив свідчення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування