Горбулін: Росія має три сценарії щодо України

Вівторок, 7 лютого 2017, 16:49

Росія може використати в Україні три сценарії: військовий наступ, ультиматум з вимогою федералізації держави і перетворення України на сіру зону замороженого конфлікту.

Про це у вівторок на прес-конференції заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, передає ЛІГА.net.

"Можна не сумніватися: Кремль готовий і сподівається, що зможе нас штовхнути в спину, якщо ми раптом опинимося біля умовної прірви. Які сценарії може застосувати до нас Кремль найближчим часом? Сценарій битви: це буде наступ збройних формувань з Донбасу, підтримуваних російськими військами з усіх можливих напрямків", - сказав Горбулін.

Він вважає, що можливий сценарій ультиматуму щодо федералізації і фактичної десуверенізації України.

"Сценарій деградація: це варіант перетворення України на сіру зону, нічийну територію нестабільності та замороженого конфлікту, приречену на поступову деградацію", - сказав він, підкресливши, що Україна сьогодні повинна бути готова до реалізації Російською Федерацією будь-якого із цих сценаріїв.

Горбулін також зазначив, що мета гібридної війни, розробленої в Кремлі, країною-агресором поки не досягнута, тому така війна має продовження і на сьогоднішній день.

Горбулін - член політичної підгрупи Тристоронньої контактгрупи, однак у засіданнях в Мінську він не бере участі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування