Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко – Росії: Треба якось склеювати наші відносини

Вівторок, 7 лютого 2017, 17:56

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав Росію "склеювати" відносини, а не приймати рішення, які ускладнять їх.

"Навіщо ми створювали єдиний економічний простір не тільки в нашій Союзній державі, але і в ЄвразЕС? Минулого року ми впали відсотків на 40 в ЄвразЕС і цього року — на 20%. Всього — на 60% за два роки. Ось створили інтеграцію... Але про це треба говорити, треба ці вузькі місця знаходити, якось склеювати наші відносини", - сказав Лукашенко на зустрічі з губернатором Костромської області РФ Сергієм Ситніковим, передають РИА Новости.

За його словами, РФ робить дії, які можуть ускладнити відносини.

"Замість того щоб об'єднувати, склеювати, усувати негатив, Сан Санич (Суріков, посол РФ в Мінську) з сьогоднішнього дня вводить заборону на поставки яловичини (з Мінської області - РІА Новости) в Росію", — заявив білоруський президент.

Як відомо, останнім часом між РФ і Білоруссю спостерігається похолодання у стосунках.

Нещодавно Росія встановила прикордонну зону з Білоруссю за межі Псковської, Смоленської і Брянської областей. Як випливає з трьох наказів ФСБ РФ, таке рішення прийнято "з метою створення необхідних умов охорони державного кордону Російської Федерації".

Лукашенко заявив, що загострення відносин з Росією пов'язано з побоюваннями Москви, що Мінськ вийде з-під впливу РФ і приєднається до західного світу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування