Парубій хоче змінити регламент, щоб нардепи говорили тільки українською

Середа, 8 лютого 2017, 15:23

Голова Верховної Ради Андрій Парубій ініціював зміни до регламенту, за яким засідання парламенту відбуватимуться тільки українською мовою.

Проект закону 8 лютого оприлюднений на сайті Верховної Ради.

При цьому спочатку було зазначено, що йдеться про зміни до статті 9 закону "Про засади державної мовної політики". Однак пізніше на сайті ВР внесли зміни і вказали, що це проект Закону про внесення зміни до статті 2 Регламенту Верховної Ради України.

 
 

"Засідання Верховної Ради України, її комітетів і комісій ведуться державною мовою. Переклад виступів глав іноземних держав, глав парламентів іноземних держав, глав дипломатичних представництв іноземних держав, інших офіційних осіб іноземних держав та офіційних осіб міжнародних організацій на державну мову, у разі необхідності, забезпечує Апарат Верховної Ради України", - йдеться у проекті.

Раніше, 8 лютого Андрій Парубій закликав представницю "Опозиційного блоку" Наталію Королевську та всіх депутатів виступати з трибуни парламенту українською мовою. А також попросив вимкнути мікрофон представника "Опозиційного блоку" Сергія Матвієнкова, який заявив про "мовні спекуляції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування