У МЗС Німеччини назвали поведінку Гончаренка неприйнятною

Четвер, 9 лютого 2017, 08:59
У МЗС Німеччини назвали поведінку Гончаренка неприйнятною

У Німеччині засудили дії депутата з "Блоку Петра Порошенка" Олексія Гончаренка, який червоною фарбою написав "Ні" на фрагменті Берлінського муру біля посольства ФРН у Києві.

За словами речника міністерства закордонних справ Німеччини Мартіна Шефера, співробітники посольства намагалися зупинити дії Гончаренка, але не змогли, оскільки депутат заявляв про свою недоторканність.

Шефер назвав дії законодавця "абсолютно неприйнятною поведінкою", передає "Радіо Свобода".

Соратник Гончаренка Сергій Лещенко написав у Facebook, що дії цього депутата можуть зашкодити відносинам України й Німеччини, а також кидають тінь на "БПП".

Він запропонував відкликати Гончаренка з делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

"Творчість" депутата з президентської фракції засудили й у фракції "Народній фронт".

"Найогиднішим є те, що для зухвальства було обрано символ, який має важливе значення і для Німеччини, і для України як частини  Європи, звільненої від російської та радянської окупації", – заявили у фракції.

"Ці нікчемні дії завдають шкоди нашим інтересам і відвертають увагу від справді принципових і важливих оцінок, які Україна зобов'язана доводити всьому світові", – переконані у "Народному фронті".

У партії вважають, що "не можна уподібнюватися Росії".

"Не можна проводити вибори під дулами російських автоматів. І жодна сумнівна заява не може бути виправданням варварства, яке веде в протилежний бік від цивілізації, демократії і Європи", – заявили у фракції НФ.

Як відомо, 8 лютого Гончаренко на автентичному шматку Берлінської стіни у Києві наніс із балончика з червоною фарбою слово "NEIN", що з німецької перекладається як "Ні".

Він назвав це протестом проти заяв посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля, який раніше заявив, що вибори на Донбасі можуть відбутися і за присутності російських військ.

У посольстві Німеччини наголосили, що це – фрагмент історичного Берлінського муру, падіння якого символізувало звільнення від комунізму й радянської гегемонії.

"Має місце порушення Віденської конвенції про дипломатичні зносини", – заявили у дипломатичному відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування