Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна та Індонезія розширять співпрацю в оборонній галузі

Середа, 1 березня 2017, 01:54

Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди між Україною та Індонезією про співпрацю в оборонній галузі.

Про це йдеться на сайті українського президента.

"Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Індонезія про співробітництво в оборонній галузі", схвалений Верховною Радою 8 лютого 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що угоду було укладено 5 серпня 2016 року під час державного візиту Порошенка в Індонезію.

"Угода запроваджує загальні принципи для розвитку двостороннього співробітництва в оборонній галузі між двома країнами за напрямами, що становлять обопільний інтерес, відповідно до законодавства держав, принципів взаємної поваги, довіри і вигоди", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що напрямки співпраці включатимуть обмін візитами вищих посадових осіб, розвиток військово-технічного співробітництва, співпрацю в галузі оборонної промисловості та логістики, співпрацю в оборонній науково-технологічній галузі, обмін інформацією з оборонних та військових питань, взаємодію в питаннях розвитку військової освіти і підготовки персоналу.

Крім того, сторони можуть співпрацювати в питаннях закупівлі озброєння та військової продукції в рамках спільних проектів і виробництвах, поставки озброєння, військової техніки та іншої військової продукції, обслуговування, ремонту і модернізації озброєння, надання інших послуг у військово-технічній галузі, продажу ліцензій з виробництва даної продукції і надання технічної підтримки.

Сторони також можуть здійснювати спільні дослідження і розробку в військово-технічній галузі, а також обмінюватися досягненнями та інформацією про військову продукцію для здійснення спільних програм військово-технічного співробітництва.

"Угода набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення дипломатичними каналами про виконання сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур", - відзначили в прес-службі президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування