ТКГ схвалила відеоспостереження за Донецькою фільтрувальною станцією

Середа, 1 березня 2017, 18:57

Тристороння контактна група підтримала ініціативу СММ ОБСЄ про забезпечення цілодобового відеоспостереження за Донецькою фільтрувальною станцією.

Про це заявила прес-секретар Леоніда Кучми за підсумками засідання ТКГ Дарка Оліфер.

"ТКГ підтримала ініціативу СММ ОБСЄ про забезпечення цілодобового відеоспостереження за Донецькою фільтрувальною станцією. Це необхідно для забезпечення безпеки роботи станції, яка перебуває на підконтрольній Україні території, а також відновлення її роботи в повному обсязі", - написала вона на Facebook.

Крім того, як в рамках роботи підгруп, так і на рівні Тристоронньої контактної групи Україна жорстко ставила питання про те, що рішення, ухвалене Російською Федерацією про визнання паспортів і інших документів, виданих в ОРДЛО, суперечить Мінським угодами.

"Ми заявили про те, що ультиматуми ОРДЛО щодо "націоналізації" підприємств, що працюють в українському юридичному полі, а також визнання російського рубля "єдиною державною грошовою одиницею на території ОРДЛО" вкрай негативно впливають на виконання Мінських угод. Будь-які дії щодо націоналізації підприємств суперечать статті 1 Протоколу I до Європейської конвенції про захист прав людини 1950 р", - заявила Оліфер.

"Ми висловили надію на те, що процеси, пов'язані з документами і націоналізацією не матимуть незворотний характер", - додала вона.

Окремо Україна висловила стурбованість випадками агресії щодо співробітників СММ ОБСЄ, які відбуваються в ОРДЛО. Такі дії, на думку української сторони, є неприпустимими.

"У гуманітарній підгрупі триває робота зі звільнення незаконно утримуваних осіб. Зараз стоїть питання верифікації тих людей, які відмовляються переміщатися на непідконтрольну Україні частина Донбасу, проте представники ОРДЛО виступають проти участі в цьому процесі Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - додала Оліфер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування