Качинський: Євросоюз прямує шляхом, який веде до розпаду.

П'ятниця, 10 березня 2017, 02:43

В ЄС зараз панує диктат однієї країни - Німеччини, яка всім диктує свою волю, зокрема щодо обрання Дональда Туска на голову Євроради всупереч позиції Польщі.

Про це під час прес-конференції у Сеймі Польщі заявив лідер правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський, передає Укрінформ.

"ЄС сьогодні керується однією країною. Немає чого приховувати: цією країною є Німеччина...Я не приховую, що ми розчаровані позицією пана Орбана (прем'єр-міністра Угорщини — ред.), але ми усвідомлюємо, настільки сильним був тиск і як сильно нинішній Євросоюз йде шляхом, який веде до розпаду", - заявил він.

Він додав: якщо ЄС не зійде з цього шляху, то cтане "частиною історії".

За його словами, новообраний голова Євроради Дональд Туск не обраний від Польщі, він "не є лояльним по відношенню до своєї країни", а тому "не зможе функціонувати з біло-червоним прапором".

Нагадаємо, лідери ЄС повторно призначили Дональда Туска головою Європейської ради, подолавши спротив Польщі.

Раніше повідомлялося, що прем’єр Польщі Беата Шидло звернулася до лідерів ЄС з листом, в якому просить не підтримувати Туска у переобранні на новий термін.

4 березня уряд Польщі офіційно висунув кандидатуру польського євродепутата Яцека Саріуш-Вольського на пост голови Європейської ради замість Туска.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News