Мей звинуватила Росію в спробах дестабілізації обстановки на Балканах

П'ятниця, 10 березня 2017, 06:52

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей закликала посилити протидію дезинформаційній кампанії, яку веде Росія для дестабілізації ситуації на Балканах.

Про це британський політик заявила в четвер, 9 березня, на зустрічі з лідерами ЄС, пише DW.com.

Як приклад вона привела спробу держперевороту в Чорногорії. Текст виступу опублікований на сайті уряду Великобританії.

"У світлі спроб влаштувати державний переворот в Чорногорії я закликаю нас зробити більше для протидії російській дестабілізуючій дезинформаційній кампанії і підвищити зриму зацікавленість Заходу в цьому регіоні", - заявила Мей.

Політик оголосила, що в 2018 році Великобританія організує саміт з безпеки за участю західнобалканських партнерів.

Нагадаємо, 16 жовтня минулого року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Міло Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

У лютому видання Sunday Telegraph з посиланням на джерела в британському уряді повідомило, що метою невдалого перевороту було не дати Чорногорії стати членом НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News