ГПУ звинувачує екс-консула Нішніанідзе у відмиванні 4 млн гривень

П'ятниця, 10 березня 2017, 12:35

Колишнього генерального консула Грузії в Одессі Теймураза Нішніанідзе підозрюють у заволодінні державними коштами у особливо великих розмірах.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Вона зазначила, що підозра Нішніанідзе стосується заволодіння державними коштами у особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, та в легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом.

"Нішніанідзе Т.Т., діючи за попередньою змовою з іншими працівниками консульства, у період з червня 2012 по листопад 2013 років надав до податкового органу України документи на відшкодування понад 17 млн. грн. податку на додану вартість (ПДВ) за нібито придбаний товар у фірмових брендових магазинах "Louis Vuitton", "Gucci", "Dsquared2", "Helen-Marlen" та ін., які розташовані на території м. Києва та Одеси, що відповідно дає підставу повернення їм, як іноземцям, податку на додану вартість", - сказано у повідомленні.

Вказується, що "сумарна ціна "придбаних" працівниками консульства брендового одягу та інших товарів за власні кошти мала б складати понад 100 млн. грн. або більше 12 млн. дол. США за відповідним курсом на той час".

В підозрі вказується, що безпосередньо собі Нішніанідзе заявив та отримав до відшкодування ПДВ у розмірі понад 4 млн грн.

"Указані кошти відшкодовувалися на його особистий рахунок та в подальшому зняті ним готівкою в банківських терміналах м. Одеси та м. Києва на власні цілі", - написала Сарган.

Вона додала, що наразі вирішується питання про обрання Нішніанідзе запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі, визначеній законом.

Як відомо, Теймуразу Нішніанідзе, який керує благодійним фондом "На Благо Одеси", вночі 10 березня оголосили про підозру і викликали на допит в ГПУ.

Нішніанідзе був генеральним консулом Грузії в Одесі у 2011—2013 роках.

В Генпрокуратурі справою Нішніанідзе займається так званий департамент Кононенка-Грановського – департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...