Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ повідомила про підозру екс-директору "Укртрансхімаміаку"

П'ятниця, 10 березня 2017, 20:38
ГПУ повідомила про підозру екс-директору Укртрансхімаміаку

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому директору державного підприємства "Укртрансхімаміак" Віктору Бондіку.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"В ході розслідування справи ДП "Укртрансхімаміак" повідомлено про підозру колишньому директору В. Бондіку. ГПУ підозрює його в тому, що у 2007-16 рр він обернув кошти держпідприємства на користь Амстердамського торгівельного банку", - написав він на Facebook.

За словами Луценка, збитки попередньо складають 2,3 млн доларів. Рахунки самого Бондіка, за даними генпрокурора, заарештовані в Швейцарії.

За даними Радіо Свобода, наприкінці грудня 2016 року Швейцарія арештувала 30 мільйонів доларів екс-голови "Укрхімтрансаміаку".

Разом з тим, згідно з ухвалою суду від 31 січня  Апеляційний суд Києва зняв арешт з 29,6 млн доларів на банківському рахунку в Bank Vontobel AG (Швейцарія), що належать компанії екс-гендиректора ДП "Укрхімтрансаміак" Віктора Бондіка. 

Як відомо, у вересні 2015 року екс-глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус поскаржився, що йому більше місяця не вдається домогтися відставки глави "Укртрансхімамміака" Віктора Бондіка. На початку лютого 2016 року Абромавічус заявив, що нардеп Ігор Кононенко (БПП) активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора "Укрхімтрансаміак".

"Кононенко мав безпосередній інтерес в цій компанії, де, замість того щоб допомогти мені скинути "регіонала" Бондіка завів своїх людей, які спільно керують цим підприємством", - стверджував глава МЕРТ.

У свою чергу Кононенко назвав злочином те, що Бондік досі очолює "Укртрансамміак", оскільки він співпрацював "з сім'єю" екс-президента Віктора Януковича.

У червні 2016 року Міністерство економіки звільнило Бондіка з посади через порушення законодавства і невиконання вимог Державної фінансової інспекції.

УДП "Укрхімтрансаміак" - один з найбільших транспортувальників аміаку в СНД.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...