Зниклі розвідники знайшлися у полоні бойовиків ОРЛО

П'ятниця, 10 березня 2017, 21:20

Група українських розвідників, які виконували завдання на передовій на Луганщині й 11 лютого не вийшли на зв'язок, перебуває у полоні бойовиків.

Про це повідомила прес-служба командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

Згідно з інформацією, 10 березня бойовики, які контролюють окремі регіони Луганської області (ОРЛО), оприлюднили запис допиту військовослужбовців–розвідників Збройних Сил України.

"Викладене відео дало змогу переконатися, що наші військовослужбовці живі та перебувають в полоні російсько-терористичних військ", - зазначили у прес-службі.

"Представники спецслужб іншої країни та підконтрольних їй терористичних груп, працюють зі своїми бранцями за звичною схемою. Фізичні тортури та психологічний тиск, психотропні речовини, зневага до особистості є звичними елементами їх діяльності, за допомогою яких бойовики змушують зізнаватись заручників в тих вчинках, до яких вони не мають жодного відношення", - сказано у повідомленні.

У командуванні ССО наголосили, що захоплені у полон бійці виконували штатні завдання, які не були пов’язані із підривною діяльністю та не несли загрози мирному населенню.

Відповідно до повідомлення, Україна ініціює звернення до міжнародних правозахисних організацій, СЦКК, СММ ОБСЄ в Україні та інших організацій, громадських та державних діячів з проханням "забезпечити дотримання людського поводження та скоріше повернення додому військовослужбовців ЗС України, які потрапили до рук терористів на підконтрольній їм території Луганської області".

"Наполягаємо на проведенні незалежної медичної експертизи із залученням міжнародних експертів щодо оцінки та контролю за фізичним та психічним станом воїнів-розвідників ЗС України, які перебувають в заручниках. Окрему діагностику просимо проводити щодо виявлення результатів застосування психотропних речовин на організми воїнів-заручників", - заявили у командуванні ССО.

Як відомо, 11 лютого 2017 року був втрачений зв'язок з розвідниками, що виконували завдання в зоні проведення антитерористичній операції на території Луганської області.

"Після встановлення факту відсутності зв’язку, представниками Збройних Сил України було проведено ряд заходів щодо встановлення місцезнаходження своїх військовослужбовців, в тому числі і через можливості російської сторони СЦКК. Проведені заходи результатів не дали", - нагадали у командуванні ССО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News