У Кремлі запевняють, що розмови посла РФ з оточенням Трампа були "в рамках повноважень"

Субота, 11 березня 2017, 09:51
У Кремлі запевняють, що розмови посла РФ з оточенням Трампа були в рамках повноважень

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що зміст розмов посла Росії у Вашингтоні Сергія Кисляка з оточенням Дональда Трампа і Хілларі Клінтон у період передвиборної кампанії в США "не виходив за рамки посадових повноважень".

Про це Пєсков заявив телекомпанії CNN, повідомляє ТАСС.

"Це його (Кисляка) робота. Він говорив про двосторонні відносини, про те, що відбувається в США, щоб у нас було більш предметне уявлення у Москві", - заявив Пєсков.

При цьому прес-секретар Путіна заявив, що такі зустрічі "не можна представляти як втручання в електоральний процес".

"Цим займається кожен посол Росії в будь-якій країні, і цим займається кожен посол США за кордоном, у т.ч. у Москві. Чим більше посол розмовляє з людьми у країні свого перебування, тим краще він справляється зі своєю роботою", - заявив Пєсков.

Він також запевняє, що у Кисляка "було багато зустрічей подібного роду, але не було зустрічей, що стосувалися виборів, виборчого процесу".

Окрім того Пєсков заявив, що адміністрація США не змогла пред'явити вагомих доказів того, що Росія намагалася вплинути на результат президентських виборів 2016 року, пише Інтерфакс.

"Ми не знаємо причин того, чому про це (втручання РФ в американські вибори) говорять. Ми не бачили якихось свідчень, і ми не чули чого-небудь, що заслуговує на довіру", - заявив він. 

За його словами, керівництво РФ бачило оприлюднену частину доповіді однієї зі спецслужб США, присвячену впливу РФ на американські вибори, та на думку Пєскова "це документ невисокого рівня якості у тому розумінні, що варто йому довіряти".

Як відомо, радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн провів 5 телефонних розмов з послом РФ Сергієм Кисляком 29 грудня, коли президент Барак Обама прийняв рішення про допсанкціях проти РФ у зв'язку з втручанням РФ в президентські вибори в США. Спочатку Флінн заперечував, що обговорював санкції з послом Росії, але пізніше через свого прес-секретаря визнав, що така розмова могла відбутися.

13 лютого Флінн подав у відставку - причиною стало те, що він мав постійний контакт з послом Росії в США. Мін'юст США заявив, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації про свої контакти з Кисляком, а також про його потенційну уразливість для шантажу з боку Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування