Родинам жертв вибуху на шахті "Степова" виплатили по 100 тисяч

Субота, 11 березня 2017, 11:56
Родинам жертв вибуху на шахті Степова виплатили по 100 тисяч

Сім’ям загиблих та постраждалим внаслідок вибуху на шахті "Степова" (Львівська обл.) виплатили адресну допомогу. 

Про це повідомили у департаменті соцзахисту населення Львівської обладміністрації.

Зокрема, родинам восьми загиблих виплатили  по 100 тисяч гривень, по 60 тисяч гривень – перерахували 9 важко пораненим гірникам, по 40 тисяч – 8 шахтарям зі станом здоров'я середнього ступеня важкості. Ще по 20 тисяч гривень виплатили 6 легко пораненим гірникам. 

Як зазначив т.в.о директора департаменту Віктор Степанюк, загальна сума для виплати одноразової адресної допомоги склала 1,780 млн. грн, кошти виділили з обласного бюджету.

Як відомо, 2 березня на шахті "Степова" стався вибух з подальшим обваленням породи. Внаслідок вибуху загинули 8 гірників, понад 20 зазнали травм.  За попередніми даними, причиною вибуху став спалах повітряно-метанової суміші.  За фактом відкрито кримінальне провадження.

Станом на 4 березня кількість гірників, які перебувають на лікуванні, збільшилася до 23 осіб9 з них перебувають у важкому стані.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що сім'ям 8 загиблих гірників на шахті "Степова" виплатять допомогу близько 600-700 тисяч гривень.

"Ми приймемо рішення про те, щоби виділити кожній родині по 500 тис. гривень. Також буде відповідна компенсація з відповідних соціальних фондів близько 150 – до 200 тисяч гривень. Тобто загальна компенсація буде від 600 до 700 тисяч гривень", – сказав Гройсман.

У свою чергу у Фонді соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань повідомили, що на кожну сім’ю загиблого Фондом буде виплачено 160 тисяч гривень, а кожному утриманцю - 32 тис. грн. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування