Провадження за дорогі бронежилети й шоломи для ЗСУ передали до суду

Субота, 11 березня 2017, 19:34
Провадження за дорогі бронежилети й шоломи для ЗСУ передали до суду

Кримінальне провадження щодо колишнього керівника Департаменту держзакупівель Міноборони Олександра Зражевського за купівлю бронежилетів та шоломів для ЗСУ за завищеними цінами передано до суду.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в Facebook у суботу.

"До Солом'янського суду відправлена справа стосовно колишнього керівника Департаменту держзакупівель Міноборони Зражевського, який у 2014 році підписав платіжки за бронежилети та шоломи для ЗСУ по завищеній вартості", - написав Луценко.

Як повідомлялося, 9 вересня 2016 року головна військова прокуратура повідомила про підозру у вчиненні розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах 5 службовим особам Міноборони.

5 колишнім і нинішнім керівникам Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства повідомили про підозру у вчиненні злочинів, у тому числі тяжких та особливо тяжких, передбачених ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) КК України.

Досудове розслідування встановило, що кожен з підозрюваних у травні-жовтні 2014 року підписали ряд договорів постачання бронежилетів і кулезахисних шоломів для потреб Збройних Сил України та платіжних документів, у яких ціну поставленого речового майна незаконно визначено з урахуванням податку на додану вартість.

"Підписані документи стали підставою для незаконного перерахування комерційному підприємству з казначейського рахунку Міністерства оборони бюджетних коштів на загальну суму 30,7 млн грн", - повідомляли в військовій прокуратурі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News