Одіозний Кива вже збирається на місце Аброськіна

Субота, 11 березня 2017, 21:14

Радник міністра внутрішніх справ Ілля Кива готовий в разі відповідного рішення глави МВС Арсена Авакова очолити поліцію Донецької області замість В'ячеслава Аброськіна, призначеного заступником голови Нацполіції.

Про це він заявив у суботу в ефірі каналу "112 Україна".

Кива висловив переконання, що найближчим часом Аброськіну знайдуть заміну на посаді начальника поліції Донецької області, роботу на якій він тепер поєднує з новою посадою.

"Я більш ніж упевнений в тому, що найближчим часом Аброськіну буде знайдена заміна. Зрозумійте, Донецький регіон дуже непростий, дуже складний. Там повинна бути особлива людина, яка зможе на себе взяти ще й тягар війни. Не тільки боротьби зі злочинністю, але і тягар війни", - заявив Кива.

В той же час, у разі рішення Авакова призначити його на місце Аброськіна, Кива висловив готовність працювати на цій посаді.

"Якщо буде потреба, якщо він (Аваков, - ред.) вважатиме це (призначення, - ред.) за потрібне і направить, то зберу речі і поїду на фронт", - сказав він.

"Він знає про те, що я все можу", - додав Кива.

Як повідомлялося, у суботу Аброськін наказом Авакова був призначений заступником глави НПУ.

Киву звільнили з посади начальника департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції 19 травня 2016 року. 

Про звільнення Киви клопотали раніше глава Нацполіції Хатія Деканоідзе і омбудсман Валерія Лутковська.

Уповноважений з прав людини в своєму зверненні до Авакова акцентувала увагу на неодноразових публічних проявах дискримінаційної поведінки Іллі Киви і його гомофобних висловлюваннях.

Лутковська також зазначила, що Кива порушував принципи, закріплені законодавством у сфері захисту персональних даних, наслідком чого стало порушення права ряду осіб на презумпцію невинуватості.

Кива відмовився проходити переатестацію, яка обов’язкова для працівників поліції й МВС загалом.

Водночас він зізнавався, що кінцевим пунктом своєї кар'єри бачить посаду "як мінімум прем'єр-міністра".

Детальніше про Іллю Киву "Українська правда" писала у статті "Ху із містер Кива? Як боротьба з незаконним обігом наркотиків перетворилася на шоу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News