Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Туреччині закрито та оточено дипмісії Нідерландів: "з міркувань безпеки"

Субота, 11 березня 2017, 21:46

Дипломатичні місії Нідерландів на території Туреччини оточено "з міркувань безпеки".

Про це повідомляє AFP з посиланням на джерела у МЗС Туреччини. 

За даними Reuters, посольства та консульство Нідерландів у Туреччині закриті. 

Раніше агенція "Анадолу" повідомила, що співробітники поліції Нідерландів перекрили дорогу біля резиденції генконсульства Туреччини у Роттердамі на тлі повідомлень про прибуття міністра сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатми Бетюль Саяма Кайі на автомобілі до будівлі дипмісії. 

У суботу глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу планував, попри заборону, відвідати мітинг у Роттердамі для виступу перед представниками турецької діаспори на підтримку референдуму та змін конституції Туреччини. 

Також Чавушоглу  пригрозив санкціями проти Нідерландів у разі відмови на політ до країни. Уряд Нідерландів відкликав дозвіл на посадку літака Чавушоглу у зв'язку з "загрозою громадському порядку та безпеці" через можливий  візит міністра. 

У відповідь на це президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив вжити відповідних заходів та заявив, що вважає керівництво Нідерландів "фашистами та послідовниками фашистів"МЗС Туреччини оголосило небажаним повернення у країну посла Нідерландів після відпустки.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте прокоментував заяви Ердогана про "фашистів" в Нідерландах, назвавши їх "безглуздими коментарями". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування