Акція протесту в Батумі: поліція застосувала сльозогінний газ

Субота, 11 березня 2017, 22:49

Поліція застосувала сльозогінний газ на акції протесту в місті Батумі (Грузія).

Як повідомляє Rustavi2, це сталося після того, як учасники акції почали кидати каміння в будівлю Головного управління МВС Аджарії.

Акція протесту почалася після того, як співробітник патрульної поліції Кахабер Бухрадзе зупинив машину за порушення правил дорожнього руху, і, як стверджують очевидці, образив водія.

Водія підтримали місцеві жителі, після чого почалася бійка. За вчинення опору поліції затримали шість осіб.

Незабаром обурені тим, що сталося жителі почали збиратися біля будівлі Головного управління Внутрішніх справ Аджарії.

Учасники акції заявили, що після призначення нового начальника патрульної поліції Малхаза Батіашвілі поліція стала необгрунтовано виписувати великі штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Загалом, на акції присутні до тисячі чоловік. Вони вимагають відставки Батіашвілі і звільнення затриманих.

Ситуація на акції періодично загострюється, мітингувальники намагалися прорвати кордон поліції і увійти в будівлю Головного управління. На місце прибув загін спецназу.

Після переговорів представників опозиції, депутатів Верховної ради Аджарії і поліції було досягнуто згоди про звільнення заарештованих в тому випадку, якщо учасники протесту розійдуться.

Але учасники акції відмовилися йти. Глава Верховної ради Аджарії Зураб Патарадзе перервав візит до Туреччини і в терміновому порядку повертається в Батумі.

Громадське

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування