У Трампа знали про лобістську діяльність Флінна до його призначення радником

Неділя, 12 березня 2017, 01:55

Перехідній команді Трампа було відомо про те, що фірма Майкла Флінна лобіювала інтереси уряду Туреччини і не була зареєстрована в якості іноземного агента, проте Трамп все одно призначив його своїм радником.

Про це пише CNN.

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив у п’ятницю, що Трамп не був поінформований про лобістську діяльність Флінна. Водночас, як повідомляється, віце президент Майк Пенс, який очолював перехідну команду Трампа, ще у листопаді минулого року був повідомлений листом Комітету з нагляду за діяльністю державних органів Конгресу США про те, що фірма Флінна лобіювала інтереси іноземної держави.

Як повідомлялося, фірма Флінна FlynnIntel Group намагалася тиснути на владу США, щоб та вжила заходів щодо Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту, і, можливо, погодилася на його екстрадицію до Туреччини. Співробітники фірми зустрічалися з цього питання з представниками Комітету національної безпеки Палати представників.

Відповідно до американського закону про реєстрацію іноземних агентів, громадяни США, які лобіюють від імені іноземного уряду або політичної організації, повинні реєструватися в Міністерстві юстиції.

Навмисне ухиляння від реєстрації вважається злочином, хоча Міністерство юстиції рідко подає позов у таких випадках.

Раніше стало відомо, що Флінн заднім числом зареєструвався в якості іноземного агента після того, як йому заплатили $530 тисяч за лобіювання на користь турецького уряду.

Нагадаємо, 13 лютого Флінн пішов з посади радника з національної безпеки президента Трампа після того, як стало відомо, що він ввів в оману чиновників Білого дому щодо контактів з російським послом Сергієм Кисляком під час президентської кампанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...