ГПУ викликає захист Януковича для вручення обвинувального акта

Понеділок, 13 березня 2017, 15:42

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури викликає захист колишнього президента Віктора Януковича для вручення обвинувального акта на 12.00 14 березня.

Про це "Українським новинам" сказав прокурор Головної військової прокуратури Максим Крим.

Він зазначив, що з понеділка, 13 березня, адвокати екс-президента вважаються такими, що ознайомилися з матеріалами кримінального провадження.

"На завтра адвокати викликаються для вручення копії обвинувального акта. Якщо вони прийдуть завтра о 12:00, отримають копію, то о 12:30 обвинувальний акт буде переданий до Печерського суду", – заявив прокурор.

Він зазначив, що станом на 16:00 понеділка захист не подавав в Генпрокуратуру клопотання про розслідування провадження проти Януковича в звичайному, а не в спеціальному (заочному) порядку.

Крим заявив, що навіть у разі подачі клопотання підстав для скасування заочного розслідування щодо екс-президента немає, оскільки доведено факт його ухилення від слідства.

У свою чергу адвокат Януковича в понеділок в ефірі телеканалу "112 Україна" заявляв, що захист "не ознайомлений з матеріалами справи Януковича".

Захист екс-президента наполягає на тому, що підстав для заочного засудження їх підзахисного в справі про державну зраду немає.

На думку адвокатів, Генпрокуратура РФ відповіла на запит українських колег про місцезнаходження Януковича і готовність до слідчих дій, а необхідність у заочному досудовому розслідуванні відпала.

Як відомо, українські правоохоронці заявляли, що не братимуть участі в допиті Януковича на території РФ. Слідство наполягає на його поверненні в Україну, обіцяючи гарантії безпеки і справедливого судового процесу.

Як повідомлялося, 15 лютого Печерський районний суд Києва зобов'язав захист Януковича ознайомитися з матеріалами справи про державну зраду протягом 17 днів.

20 січня суд дозволив Головній військовій прокуратурі проведення стосовно колишнього президента Януковича заочного розслідування у справі про державну зраду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень і сплати мита
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
Усі новини...