Геращенко: Самойлову можуть пустити в Київ, але їй доведеться відповісти за Крим

Понеділок, 13 березня 2017, 19:25

Представницю Росії на Євробаченні Юлію Самойлову можуть пустити в Україну, але тоді їй доведеться відповісти за гастролі в окупованому Криму.

Про це заявив радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко.

За його словами, Україна має два варіанти вирішення в ситуації із Самойловою. Перший, як зазначив Геращенко - не пускати співачку в країну за факт порушення нею правил відвідування окупованої території АРК Крим. Однак таке рішення, на думку політика, буде використано проти України.

Другий варіант - пустити Самойлову, притягнувши її одночасно до відповідальності за порушення державного кордону.

"Ми не можемо робити винятки для кого б то не було і заохочувати, таким чином, порушення порядку перетину державного кордону України. Я вважаю за правильне піти другим шляхом. Нехай приїжджає, але несе відповідальність за порушення законодавства України", - написав Геращенко на Facebook.

Як повідомлялося, Росія вирішила відправити на Євробачення до Києва Юлію Самойлову. Співачка, яка з дитинства має першу групу інвалідності і пересувається на візку, виконає пісню "Flame Is Burning".

Самойлова в порушення українського законодавства брала участь в концерті в окупованому Криму в 2015 році.

У Службі безпеки України заявили, що вивчать питання незаконного в'їзду артистки в Крим.

Як відомо, Україна отримала право приймати "Євробачення-2017" після перемоги співачки Джамали з піснею "1944" на конкурсі в Стокгольмі в 2016 році.

Фінал конкурсу запланований на 13 травня, півфінали планується провести 9 і 11 травня. Згідно з результатами жеребкування, Росія має виступити в 2-му півфіналі.

Росія окупувала АР Крим у лютому-березні 2014 року, скориставшись зі зміни влади в України внаслідок акцій протесту на Майдані.

Спершу на півострів завели російських військових із технікою, потім 16 березня провели псевдореферендум, а вже 18 березня ставленики Кремля підписали "угоду про входження Республіки Крим в РФ".

Цивілізований світ не визнає анексії Криму. США та Євросоюз наклали санкції на Росію – в особі окремих діячів і політиків, а також підприємств та установ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування