Поліція заявляє, що всі "блокадники", яких затримували, неушкоджені

Вівторок, 14 березня 2017, 08:36

У поліції Донецької області заявляють, що всі затримані "блокадники" були відпущені, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції - начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін у своєму Facebook.

"Станом на сьогоднішній ранок всі відпущені. Жоден з них не має тілесних ушкоджень. Але надходить інформація, що відома особа - організатор "блокади" вимагає від кожного з них звертатися до лікарні зі скаргами "на здоров'я" для використання в подальшій дискредитації співробітників поліції. До речі, кожен із затриманих після перевірки та дачі пояснень пройшов медичний огляд, під час якого "скарг" не надходило", - зазначив Аброськін.

Він також розповів, що всього 13 березня співробітниками ГУНП в Донецькій області були затримані 45 осіб.

Аброськін повідомив, що серед затриманих блокувальників - 8 осіб, які, за їхніми словами, брали участь в АТО, 4 - власника зброї та 6 - раніше засуджені.
Вони є мешканцями 8 областей України – Дніпропетровської, Київської, Чернігівської, Вінницької, Житомирської, Донецької, Сумської, Миколаївської.

"Один із затриманих – житель Житомирської області, раніше засуджений за вбивство. Провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на волю у 2013 році. Каже, що його та ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано. Забезпечили грошами та обіцяли плату за три тижні чергування на "редуті" - 400 гривень на день", - зазначив Аброськін.

Відповідне відео з записом свідчень цього чоловіка поширив він та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

У свою чергу один з організаторів блокади нардеп Семен Семенченко заявив у своєму Facebook, що серед блокадників є госпіталізовані.

"Зараз їдемо в лікарню до госпіталізованих", - зазначив він. Семенченко не вказав, скільки таких людей, і якого типу пошкодження вони мають.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування