У поліції кажуть, що захоплення Волинської ОДА не було

Вівторок, 14 березня 2017, 10:17

У поліції Волинської області заявили, що інформація щодо захоплення активістами приміщення Волинської ОДА не відповідає дійсності.

Про це 14 березня інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

В ніч проти вівторка деякі ЗМІ поширили інформацію про захоплення Волинської облдержадміністрації, в поліції ж кажуть, що в Луцьку відбулася зустріч активістів з головою облдержадміністрації та керівництвом ГУНП та УСБУ в області.

"Після обговорення та дискусії представники громадськості ухвалили звернення до президента України, прем'єр-міністра, голови Верховної Ради України та генерального прокурора України", – йдеться в повідомленні поліції.

Правоохоронці зазначають, що порушень громадського порядку зафіксовано не було.

Як повідомлялося, 13 березня після затримання у зоні АТО учасників блокади торгівлі з окупованими територіями, місцеві активісти викликали на розмову керівника Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Згодом активісти увійшли до будівлі облдержадміністрації.

Вони висунули три вимоги: звільнити затриманих учасників блокади, звільнити з посади заступника глави Нацполіції В'ячеслава Аброськіна, висловити офіційну підтримку блокади.

Близько 23:00 протестувальники ухвалили текст звернення до керівництва країни.

Як повідомлялося, напередодні співробітники Служби безпеки України затримали в зоні проведення антитерористичної операції 43 людини зі зброєю. Підставою для затримання стала відмова здати зброю.

Раніше в СБУ заявляли, що проводять контрдиверсійні заходи в зоні АТО.

Водночас у повідомленні, опублікованому на сторінці "Штабу блокади торгівлі з окупантами" в понеділок у Facebook, було зазначено, що редут на залізничній станції "Кривий Торець" в смт Щербинівка Торецької міськради Донецької області захоплений співробітниками Служби безпеки України та Корпусу оперативної раптової дії (КОРД) Національної поліції.

Голова облуправління Нацполіції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін заявив, що затримані учасники акції з блокади торгівлі з окупованими територіями чинили опір поліції.

Пізніше в ніч на 14 березня народні депутати від "Самопомочі" повідомили, що всіх затриманих  у Кривому Торці учасників блокади ОРДЛО відпустили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування