Турчинов просить НАБУ перевірити звинувачення людей Януковича

Вівторок, 14 березня 2017, 12:25

Секретар РНБО Олександр Турчинов просить Держфінмоніторниг та НАБУ з проханням провести оперативну перевірку заяв стосовно нього з боку злочинців-втікачів з команди Януковича, та поінформувати про її результати громадськість. 

Про це повідомляє прес-служба РНБО

"Те, що озвучують Шепелев і Кузьмін - є не просто брехнею, але і позбавлене будь-якого сенсу та логіки", - наголосили в прес-службі.

Зараз Шепелев та Кузьмін відробляють своє право на переховування в Росії від українського правосуддя, тому з готовністю виконують вказівки спецслужб РФ, озвучуючи будь-які абсурдні нісенітниці та поливаючи брудом політиків, які мають антиросійську позицію і своєю роботою посилюють обороноздатність країни у протистоянні з агресором. 

"Ця кондова пропагандистська "качка" дуже легко спростовується, тому що рух безготівкових коштів не можна підробити ані в Україні, ані за її межами. Фінансові потоки завжди можна прослідкувати незалежно від того, скільки часу минуло з моменту транзакції. Тим більше, коли це стосується сплати за будь-яку нерухомість. Тому Секретар РНБО України Турчинов звертається до Державної служби фінансового моніторингу України та НАБУ з проханням провести оперативну перевірку цих провокативних заяв та поінформувати про її результати громадськість", - сказано в повідомленні.

Фейки від ФСБ спочатку подають російські ЗМІ, що чітко показує замовника, а потім цей бруд "вкидається" за гроші на українські маловідомі ресурси. 

У повідомленні зазначили, що починаючи з 2014 року російські спецслужби системно працюють на дискредитацію лідерів Майдану та намагаються вигадати "численний компромат", зокрема, на Турчинова.

До останньої брудної провокації залучені екс-прокурор Ренат Кузьмін та екс-депутат Олександр Шепелев, які втекли від правосуддя України, та перебувають у розшуку і переховуються на території РФ.

Хочемо нагадати, що заступник Генпрокурора Р. Кузьмін за вказівкою Януковича протягом 2010-2013 років намагався сфабрикувати проти Турчинова низку кримінальних справ, як проти одного з лідерів опозиції того часу. Через що ГПУ часів Януковича-Кузьміна ретельно перевіряла роботу Турчинова на усіх державних посадах.

Що стосується Шепелева, якого звинувачують в особливо тяжких злочинах, скоєних в Україні, він певний час перебував в російській в’язниці і був звільнений, почавши співпрацювати з ФСБ РФ, виконуючи будь-які брудні завдання та провокації за прямою вказівкою своїх нових господарів. Документи, що це підтверджують, перебувають у ГПУ. Щодо цього факту відкрите окреме кримінальне провадження.

Як відомо, раніше Шепелев заявив, що Турчинов та нардеп Руслан Лук'янчук вивели в офшори більше $800 мільйонів з державного бюджету і допомоги Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування