Сироїд пожалілася СБУ на прихід поліцейських у Раду

Середа, 15 березня 2017, 10:21

Заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд заявила, що працівники поліції Донецької області потрапили до сесійної зали парламенту незаконно.

Про це вона сказала у кулуарах Верховної Ради після того, як закрила засідання парламенту, коли трибуну зайняли представники "Народного фронту" та "Блоку Петра Порошенка", вимагаючи дати слово правоохоронцям щодо інциденту з учасниками "блокади Донбасу".  

"Парламент повинен працювати відповідно до певного порядку. В залі засідань можуть перебувати тільки народні депутати або інші особи на відведених місцях. Інші особи також мають право виступати у залі пленарних засідань, якщо за це проголосує 150 народних депутатів і відповідно до процедури", – заявила Сироїд.

"Крім того, одне з критичних правил, критичних вимог демократії – органи правопорядку не мають права ступати на підлогу, де відбуваються парламентські дебати", – додала вона.

Сироїд розцінює дії поліцейських як захоплення зали й трибуни парламенту.

"Я вже звернулася до прокуратури й СБУ у зв'язку з цією екстраординарною подією. Вони повинні провести розслідування, хто це спланував і навіщо", – заявила віце-спікер.

Перед тим депутат Андрій Тетерук заявив, що Сироїд просто злякалася, що з трибуни пролунає правда про "блокаду Донбасу", ініційовану її соратниками.

Після закриття засідання парламентську трибуну не звільнили, а представник поліції Донецької області розповів свою версію конфлікту за участю народного депутата Володимира Парасюка, в ході якого 14 березня постраждали 7 поліцейських.

Учасників "блокади" затримали зі стріляниною.

"Українська правда", "Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...