Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб блокади задоволений забороною руху вантажів через лінію зіткнення

Середа, 15 березня 2017, 11:21

Штаб блокади торгівлі з ОРДЛО привітав ухвалене в середу рішення Ради нацбезпеки і оборони про припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення на Донбасі.

Про це йдеться в заяві штабу в Facebook.

"Штаб блокади торгівлі з окупантами вітає оголошений президентом України намір Ради національної ради безпеки і оборони України запровадити обмеження на торгівлю з окупованими Росією територіями та її контролю найважливіших секторів економіки України", - кажуть блокадники.

Але вони ставляться із сумнівом до реалізації цих планів.

"Наскільки цей намір обернеться в серйозні рішення, ми побачимо після підписання Петром Порошенком рішення РНБО", - йдеться у повідомленні.

Також учасники блокади висловили прикрість через те, що "найвищі державні інституції почали приймати рішення тільки на 59-й день блокади".

"Але завжди краще пізно, ніж ніколи", - зазначили вони.

Штаб блокади нагадав про свої вимоги. "Нагадуємо, наші вимоги з самого початку блокади: звільнення наших полонених, які утримуються на окупованих територіях та в Росії, та прийняття парламентом закону, який заборонить торгівлю з окупованими територіями", - сказали вони.

Як повідомлялося, у середу, 15 березня, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення. Але причиною такого кроку в РНБО назвали не блокаду, а "різку ескалацію російської агресії проти України, насильницьке захоплення українських підприємств, розташованих на території окупованих районів Донецької та Луганської областей".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування