Помилуваній Путіним росіянці пом'якшили термін за смс про військову техніку

Середа, 15 березня 2017, 12:42

Верховний суд РФ в середу пом'якшив до трьох років термін ув'язнення Оксани Севастіді, засудженої за держзраду, але пізніше помилуваною президентом.

Суд також відновив терміни для оскарження її захистом вироку, передає ТАСС.

Суд частково задовольнив скаргу захисту Севастіді, яка була раніше засуджена до семи років позбавлення волі за те, що в 2008 році, перебуваючи в Сочі, направила СМС-повідомлення своєму знайомому в Грузію про пересування військової техніки в Абхазію.

"Постанова Краснодарського крайового суду скасувати і відновити строки оскарження вироку щодо Севастіді. Вирок крайового суду змінити, скоротити термін ув'язнення засудженої Севастіді до 3 років позбавлення волі. В іншій частині вирок залишити без змін", - йдеться в апеляційній ухвалі колегії у кримінальних справах Верховного суду.

За словами адвоката Івана Павлова, в ході засідання прокурор підтримав клопотання захисту про поновлення строку подання апеляційної скарги на оскарження вироку, однак обвинувальний вирок у відношенні Севастіді держзвинувачення просило визнати законним.

"На сьогоднішній момент держзвинувачення вважає Оксану засудженою законно", - заявив Павлов журналістам перед оголошенням рішення.

"Протягом всього слідства і суду Севастіді заявляла, що дійсно переслала СМС-повідомлення, але те, що одержувач повідомлення є співробітником спецслужб Грузії, вона не знала. В наш час визнання провини не є "царицею "доказів", - зазначив адвокат, підкресливши, що його підзахисна здобула свободу завдяки рішенню президента РФ про її помилування.

"Якщо її виправдають, то вона отримає право на грошову компенсацію за проведені два роки під вартою і в тюрмі", - додав адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...