У Генпрокуратурі відреагували на заяву адвоката Єфремова

Четвер, 16 березня 2017, 11:50

В Генеральній прокуратурі пояснюють, що епізод щодо економічних злочинів стосовно екс-голови фракції Партія регіонів Олександра Єфремова виділений в окреме кримінальне провадження та по ньому здійснюються необхідні слідчі дії.

Про це йдеться в коментарі прес-секретаря генерального прокурора Юрія Луценка Лариси Сарган.

Так у ГПУ відреагували на заяву адвоката Єфремова, що Апеляційний суд визнав необґрунтованою підозру екс-регіоналу. Зокрема Сарган радить "не шукати зраду там, де її немає".

Вона пояснила, що розслідування провадження щодо економічних злочинів ускладнюються тим, що підприємство "Луганськвугілля" знаходиться на тимчасово окупованій території.

Сарган нагадує, що Єфремова обвинувачують за кількома статтями КПК і зокрема:

В організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); пособництві в захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України);

У вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному і іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України);

У державній зраді, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, а саме: наданні іноземній організації і його представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України).

Сарган також зазначила, що екс-голова фракції Партії регіонів знаходиться в СІЗО, а кримінальне провадження проти нього слухається в Старобільському районному суді Луганської області .

Як повідомлялося, напередодні адвокат Єфремова Андрій Смирнов заявив, що Апеляційний суд Києва визнав необґрунтованою підозру екс-голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову у привласненні або розтраті майна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...