Нацрада попередила канал "Русское кино" за фільми з Охлобистіним

Четвер, 16 березня 2017, 12:23

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зробила попередження телеканалу "TV1000 Русское кино" за трансляцію двох стрічок з актором Іваном Охлобистіним.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

За її даними, в ефірі телеканалу 3 і 8 лютого з'явилися фільми "Параграф 78" та "Ирония любви", де знімався російський актор Охлобистін, що входить до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Також, зазначили в Нацраді, ці фільми вироблені в державі-агресорі.

"Державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування в Україні на ці твори скасовано Державним агентством з питань кіно", - нагадали в Нацраді.

З огляду на це регулятор звернувся до дистриб’ютора каналу компанії "Viasat Ukraine" з проханням попередити мовника про необхідність усунення порушень.

Нацрада з телебачення повідомила, що телеканал "TV1000 Русское кино" перебуває під юрисдикцією Швеції, країною Європейського Союзу, яка є стороною Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

У разі ігнорування цих вимог регулятор обіцяє розглянути питання про припинення ретрансляції каналу "TV1000 Русское кино" на території України.

Як повідомлялося, Служба безпеки України відкрила проти Охлобистіна кримінальну справу за статтею "Створення терористичної групи".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування