Захист Кулика просив зробити суд закритим, щоб не травмувати дітей

Четвер, 16 березня 2017, 13:00

Колегія Голосіївського райсуду відмовила адвокатам прокурора Костянтина Кулика у клопотанні про закрите слухання справи.

Про це повідомляє кореспондент "Наших грошей" із зали суду.

Кулика підозрюють у незаконному збагаченні. Його захисники попросили зробити розгляд справи закритим, тому що деякі матеріали справи містять інформацію виключно щодо приватного життя Кулика та осіб, що фігурують у обвинувальному акті.

Захист скаржився суду на те, яким чином преса висвітлює процес.

Крім того, адвокат Мельник продемонстрував суду довідку від психолога щодо можливого впливу того, що відбувається на процесі, на дітей Кулика.

"Якщо коротко зачитати висновок, то тут чітко зазначено, що, "отже, сам факт поширення негативно забарвленої інформації про батьків чи будь-кого з членів родини наносить шкоду психічному стану дитини, може призвести до серйозних психо-паталогічних наслідків", – сказав він.

"Виходячи з цього, вважаємо, що є всі підстави про прийняття рішення про закритий розгляд", - додав Мельник.

Також захист почав клопотатися про виклик як свідків учасників АТО, і одразу ж  наголосив про неприпустимість розголошення інформації про запрошених у якості свідків учасників.

Суд, однак, не задовольнив клопотання адвокатів Кулика, зваживши на доводи прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, що всі моменти, які розглядатимуться у процесі, до цього і так вже були оприлюднені в ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування