У Тернопільську міськраду прийшли з обшуками

П'ятниця, 17 березня 2017, 12:22

У Тернопільській міській раді та у помешканнях деяких підприємців у п'ятницю проходять обшуки.

Про це повідомляють джерела окремих ЗМІ, зокрема Укрінформа.

"З шостої години ранку правоохоронці з НАБУ розпочали понад 20 одночасних обшуків у Тернопільській міській раді, відділі земельних ресурсів, у квартирах деяких підприємців, зокрема у приватному будинку забудовника, директора компанії "Креатор Буд" Ігоря Гуди. Попередньо відомо, що співробітники вилучили та вивчають документацію, яка стосується земельних питань і укладених інвестиційних угод", - повідомив співрозмовник.

Пізніше цю інформацію підтвердили у місцевій поліції, вказавши, що обшуки проводять працівники поліції.

У повідомленні вказується, що поліція розслідує факти протиправного заволодіння землями територіальної громади.

"Відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за зловживання владою або службовим становищем. Сьогодні, 17 березня, правоохоронці проводять обшуки з метою виявлення і вилучення речових доказів протиправної діяльності посадовців", - йдеться у повідомленні.

 
фото: HTTP://TERNOPOLIANY.TE.UA
 
ФОТО: HTTP://TERNOPOLIANY.TE.UA
 
ФОТО: HTTP://TERNOPOLIANY.TE.UA

"Посадовці вчиняли безкоштовну передачу приватним юридичним особам у власність об’єктів забудови на землях територіальної громади – під приводом укладання інвестиційних договорів та договорів про будівництво з відносно незначними зобов’язаннями", - повідомляють в поліції.

За вчинення такого злочину винним особам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування