Кашне, запонки, цукерниця… за рік Парубій отримав 18 подарунків

П'ятниця, 17 березня 2017, 12:51

Голова Верховної Ради Андрій Парубій за 2016 рік отримав 18 подарунків від зарубіжних політиків, громадських діячів, послів та іноземних делегацій.

Про це йдеться у відповіді апарату Ради на запит "Українських новин".

Зокрема, в травні 2016 року президент ПАРЄ Педро Аграмунт подарував Парубію фірмову краватку "Рада Європи" бордового кольору, маршалок Сенату (верхня палата парламенту) Польщі Станіслав Карчевський – набір запонок і диск з композиціями польського композитора Фредеріка Шопена, а голова Сейму Литви Лорета Граужінене – вовняне кашне.

У червні 2016 року президент Сенату Генеральних Штатів Нідерландів Анке Брукерс-Кноль подарувала спікеру ще одні запонки, у вересні посол Китаю в Україні Ду Вей подарував керамічну вазу, а студенти Київського національного університету імена Тараса Шевченка – сувенір із зображенням будівлі університету.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо презентував Парубію кошик з березової кори, посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркан і маршалок Сенату Польщі Марек Кухчинський - книги-фотоальбоми.

Також варто відзначити спікера Сейму Литви Віктораса Пранцкетіса, який вручив Парубію подарункове видання Конституції Литви і картину з зображенням будівлі литовського Сейму.

У листопаді 2016 року президент Туреччини Тайіп Ердоган подарував Парубію цукорницю жовтого кольору в османському стилі з кришкою у вигляді півмісяця.

Як відомо, згідно з чинним законодавством, вартість подарунків, отриманих народними депутатами, оцінює спеціальна комісія, яка приймає рішення про можливість використання, місце і строк їх зберігання.

У свою чергу прес-секретар Парубія Андрій Ковальов у коментарі "Українській правді" підтвердив, що всі подарунки, які в рамках протоколу отримує під час офіційних зустрічей спікер парламенту, він передає у власність держави, тобто вони залишаються у парламенті.

"Я можу підтвердити, що серед усіх спікерів Андрій Володимирович здав найбільше подарунків", – зазначив також Ковальов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування