Кримчанина, що вивісив український прапор, почали судити

П'ятниця, 17 березня 2017, 15:09

Роздольненський райсуд окупованого Криму провів перше судове засідання у справі Володимира Балуха, відомого своєю проукраїнською позицією.

Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи.

Під час засідання, яке відбулось 16 березня, були заслухані покази чотирьох свідків звинувачення. Це - односелець Балуха, його дружина і два співробітники МВС.

За словами очевидців, у залі знаходилося близько 15 судових приставів і конвойних. Сам Балух під час слухання знаходився в клітці.

Першим допитували односельця Балуха. Він охарактеризував Володимира з позитивної сторони і спростував твердження, що той міг користуватися зброєю.

Потім виступала дружина Володимира Наталія. Вона повідомила, що під час обшуку в будинку знаходилося не менше 16 людей, які пересувалися і заходили в приміщення самостійно, без присутності господарів.

Два співробітника Роздольненського відділу поліції - начальник карного розшуку та заступник начальника відділу поліції – вказали, що ініціатором обшуків в будинку Балуха та його матері була ФСБ РФ, яка також склала відповідні протоколи.

Як повідомлялося, 8 грудня 2016 року ФСБ провела обшуки в будинках Балуха і його матері в селі Серебрянка Роздольненського району Криму, після чого його затримали. Силовики заявили, що знайшли на даху його будинку патрони і динаміт.

12 грудня Роздольненський райсуд ухвалив заарештувати Балуха на місяць. Суд залишив без уваги той факт, що процесуальні документи були складені з істотними порушеннями.

2 березня стало відомо, що суд продовжив арешт Балуха до 4 червня 2017 року.

Переслідування Балуха триває ще з весни 2015 року, про суд над ним ЗМІ повідомляли ще на початку 2016 року.

В грудні 2013 року, з початком Майдану, Володимир вивісив на даху свого будинку український прапор, який залишився там і після окупації Криму Росією. Він відкрито заявляв, що не визнає анексію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування