Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАБУ заявляє, що має достатньо доказів проти Насірова

П'ятниця, 17 березня 2017, 20:18

У НАБУ наголошують, що кримінальне переслідування відстороненого голови ДФС Романа Насірова відбувається не через факт надання розстрочення податків компаніям нардепа Олександра Онищенка, а через відсутність законних підстав для його застосування, що завдало державі збитків на суму близько 2 мільярдів гривень.

Про це йдеться у заяві відомства, оприлюдненій у п'ятницю ввечері у відповідь на заяви деяких депутатів про те, що через затримання Насірова бізнесу перестануть надавати відстрочення за податковими зобов’язаннями.

"Слідство має докази, що ухвалюючи рішення про надання розстрочки зі сплати рентних платежів трьом компаніям, підконтрольним народному депутату Олександру Онищенку, що діяли за договорами спільної діяльності з державною компанію ПАТ "Укргазвидобування", голова ДФС cвідомо проігнорував низку умов застосування цього інструменту, зафіксованих у нормативних документах", - сказано у заяві.

Зокрема, за даними НАБУ, рішення про розстрочення сплати рентних платежів ухвалені "заднім" числом – без наявних на те обґрунтованих підстав та вже після настання встановлених дат сплати ренти згаданими компаніями.

"Розстрочення надавалися без погодження з Міністерством фінансів України, хоча їхній термін виходив за межі одного бюджетного року. Крім того, голова ДФС повідомив ПАТ "Укргазвидобування" та Державній службі геології та надр України недостовірну інформацію про відсутність у згаданих компаній податкового боргу", - повідомили у відомстві.

Таким чином, згідно із заявою НАБУ, Насіров приховав факт невиконання операторами умов договорів про спільну діяльність в частині сплати до бюджету ренти за користування надрами, що могло б стати підставою для розірвання договорів між ПАТ "Укргазвидобування" та компаніями, задіяними у так званій "газовій схемі Онищенка".

 
Інфографіка НАБУ. Натисніть, щоб збільшити
 
Натисніть, щоб збільшити

Як відомо, 2 березня детективи НАБУ затримали голову Державної фіскальної служби України та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою та службовим становищем").

Слідчі дії відбувалися в рамках розслідування фактів розкрадання коштів під час видобутку та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

16 березня за Насірова внесли заставу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування