Трамп і Меркель висловились на підтримку мінського процесу

П'ятниця, 17 березня 2017, 23:23

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель та президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп погодилися, що конфлікт в Україні має бути врегульовано мирним шляхом.

Про це лідери двох країн заявили під час спільної прес-конференції в Вашингтоні, пише DW.com.

Президент США наголосив, що як Вашингтон, так і Берлін погоджуються, що потрібне "мирне рішення" для конфлікту в Україні. Канцлерка Меркель, своєю чергою, заявила, що і Німеччина, і США хочуть докладати спільних зусиль для реалізації мінського процесу, що загальмував. Вона також додала, що їй приємно те, що Дональд Трамп теж висловився на підтримку мінського процесу. За її словами, "йдеться про безпечну та суверенну Україну з одного боку, а також про можливість знову покращити відносини з Росією після того, як будуть вирішені проблеми там". 

Водночас президент США висловив свою цілковиту підтримку НАТО. Дональд Трамп та Анґела Меркель також висловилися за необхідність збільшення країнами-членами Альянсу видатків на оборону. Президент США наголосив, що такі видатки мають становити не менше двох відсотків ВВП цих країн. На це Меркель зазначила, що в поточному році Німеччина вже збільшила видатки на оборону й має намір довести їх до запланованих двох відсотків ВВП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News