США готують великі поставки озброєння на Тайвань

Субота, 18 березня 2017, 02:39

США готують великі поставки озброєння на Тайвань, які можуть включати сучасні ракетні системи і протикорабельні ракети для захисту від Китаю.

Про це з посиланням на джерела повідомляє Reuters.

Обсяги поставок озброєння, як очікується, перевершують ті, що були заблоковані за попередньої адміністрації, повідомили чиновники напередодні візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Пекін.

Адміністрація Трампа готова почати продаж, але ймовірно поставки затягнуться на кілька місяців і, можливо, до наступного року, оскільки Білому дому доведеться подолати перешкоди, включаючи стурбованість, що це може викликати ускладнення у співпраці з Китаєм щодо стримування ядерних амбіцій Північної Кореї.

Джерело в адміністрації Трампа повідомило агентству, що угода розглядається і, ймовірно, перевищить вартість в $ 1 млрд.

США визнає "принцип єдиного Китаю" з 1979 року, але наступні адміністрації продовжували надавати Тайваню мільярди доларів у вигляді зброї для забезпечення можливості острова захистити себе.

Як відомо, Тайвань уже стала предметом суперечки між Китаєм і США. Раніше президент США наразився на критику  і дипломатичний протесту з боку Пекіна після того, як 2 грудня провів телефонну розмову з президенткою Тайваню Цай Інвень.

У свою чергу, Трамп заявив, що не хоче, щоб Китай диктував Вашингтону будь-які умови.

Принцип "єдиного Китаю" передбачає неможливість одночасних дипломатичних відносин з урядом в Пекіні і урядом на Тайвані. Офіційний Пекін вважає Тайвань бунтівною провінцією КНР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування