Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не відповідають на запити ГПУ про допит Манафорта - CNN

Субота, 18 березня 2017, 04:31
США не відповідають на запити ГПУ про допит Манафорта - CNN

Українські прокурори зробили кілька запитів у США з проханням про сприяння в допиті Пола Манафорта у зв'язку з корупційним розслідуванням.

Про це пише CNN.

У прокуратурі повідомили, що подали сім окремих запитів за останні два роки з проханням про сприяння в допиті колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа, включаючи звернення до глави ФБР Джеймса Комі і чиновників міністерства юстиції США. Як повідомляється, за словами українських чиновників, США не відповіли на ці запити.

Американські чиновники підтвердили CNN отримання запитів, але відмовилися від подальших коментарів.

Як відомо, Манафорт був змушений піти з передвиборного штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа через скандал з "чорною бухгалтерією" Партії регіонів.

Офіційні запити спеціальної прокуратури почали надходити в грудні 2014 року і стосувалися колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича.

Як повідомив CNN начальник управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк, Манафорта не звинувачують у злочині, але прокуратурі потрібні його свідчення.

Лавриновича звинувачують в тому, що він перевів понад $ 1 млн державних коштів на американську юридичну фірму Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom за підготовку звіту у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Останній лист, за даними CNN, датується вереснем 2016 року. У ньому генеральний прокурор України звертається до глави ФБР Джеймса Комі за роз'ясненнями, чому влада США не сприяє розслідуванню.

Договір між Вашингтоном і Києвом про регулярну допомогу один одному в розслідуваннях, які проводять правоохоронні органи обох країн, передбачає сприяння в зборі свідчень різних осіб та інших доказів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...