Після конфлікту голови ВРП з активістами поліція відкрила 2 провадження

Субота, 18 березня 2017, 10:07

За фактом подій за участю голови ВРП Ігоря Бенедисюка та активістів розпочато 2 кримінальні провадження - за статтями 296 та 346  Кримінального кодексу -  "хуліганство" та "погрози або насильства щодо державного чи громадського діяча".

Про це 18 березня повідомили у столичному главку Нацполіції. 

"Подія відбулася ввечері 17 березня на вул. Садовій у Дарницькому районі Києва. Встановлено, що посадовець автомобілем під’їхав до свого дачного будинку, де побачив групу активістів із прихованими обличчями, які вигукували гасла, робили написи на паркані та обклеювали його плакатами. Коли він намагався проїхати повз, молоді люди почали блокувати транспортний засіб, який через деякий час таки поїхав із місця події", - повідомили у поліції.

За даними НП, згодом власник помешкання повернувся до будинку, де разом із дружиною намагалися повитирати зроблені написи на паркані. На місце знову прибули активісти, виник конфлікт.

"Аби вгамувати групу осіб, які відмовлялися представлятися і погрожували господарю та його дружині, голова Вищої ради правосуддя зробив постріл із нагородної зброї", - йдеться у повідомленні. 

"12 учасників конфлікту доставили до Дарницького управління поліції, де встановили їх особи, сюди ж прибув їхній адвокат. Частина із доставлених відмовилися надавати будь-які пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції України, інші зазначили, що жодних хуліганських дій не вчиняли, а проводили мирну акцію. Хто розмалював паркан і розклеював плакати, їм не відомо", - зазначили у поліції.

Із заявами до поліції звернулися посадовець та двоє осіб, яким пошкодили телефон та планшет. Проводиться слідство, аби встановити всі обставини вчинення цих правопорушень та надати правову оцінку діям учасників.

Як відомо, голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк здійснив кілька пострілів у повітря з особистої зброї під час конфлікту з молодиками, які назвались активістами молодіжного руху "Традиція і порядок".

Як заявив радник глави МВС Антон Геращенко, молодики діяли за вказівкою заступника екс-голови АП Андрія Портнова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News