Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Марушевська: після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа

Субота, 18 березня 2017, 12:47
Марушевська: після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа

Відразу після затримання голови ДФС Романа Насірова у будівлі Одеської митниці сталася пожежа, постраждав кабінет в. о. начальника митниці Геннадія Іваненка.

Про це в інтерв'ю DT.UA повідомила екс-начальник Одеської митниці Юлія Марушевська.

Іваненко було призначено після її звільнення, він був "людиною Насірова", який відмовився звільняти його, незважаючи на відповідні подання, а під час її керівництва обіймав посаду заступника начальника митниці з протидії митним порушенням, зазначила Марушевська. 

За її словами, під час ліквідації пожежі водою було залито комп'ютери та цифрову техніку відомства - таким чином знищувалися певні докази корупційних злочинів. Також вигоріли або були залиті водою ще кілька кабінетів митниці.  

"Після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа у будівлі, де встановлено усі комп'ютери. І пожежники залили всю техніку водою. Як я розумію, таким чином знищувалися якісь докази й бази даних. Вони зрозуміли, що НАБУ вирішило взятися за Насірова всерйоз. А один з його промислів  - робота з майданчиками, з ринками, куди йдуть товари за заниженою ціною й без сплати внутрішніх податків. Включаючи той-таки "7 кілометр". Насіров із цими компаніями дуже щільно "працював", - заявила Марушевська.

Як відомо, Роман Насіров був затриманий 2 березня.

В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн. 

Насіров стверджував, що не має коштів для внесення 100 млн гривень для застави.

16 березня  відсторонений керівник ДФС вийшов із СІЗО, заставу за Насірова внесли його дружина і, імовірно, тесть.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування