МЗС: Росія досі не виконала жодного пункту "Мінська"

Субота, 18 березня 2017, 19:29
МЗС: Росія досі не виконала жодного пункту Мінська

Росія досі не виконала жодного пункту Мінських домовленостей, політична воля Москви їх виконувати абсолютно відсутня.

Про це 18 березня заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

"Постійні порушення Росією Мінських домовленостей підривають зусилля України і міжнародної спільноти, спрямовані на відновлення миру і безпеки в окремих районах Донецької і Луганської областей. Події останнього місяця стали показовою демонстрацію з боку Кремля наміру продовжувати курс на ескалацію розпочатого нею збройного конфлікту та небажання дотримуватися взятих на себе зобов’язань", - заявила Беца. 

Речниця МЗС нагадала, що через ескалацію безпекової ситуації на Донбасі, "експропріацію" бойовиками українських підприємств, розташованих на території ОРДЛО, посиленням загроз економічній та енергетичній безпеці України, 15 березня 2017 року РНБО вирішила "тимчасово, до виконання Росією безпекових положень Мінських домовленостей, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення".

"Захоплення українських підприємств російсько-терористичними силами – новий елемент гібридної війни РФ проти України та ще один потужний удар по економіці України", - зазначила Беца.

За її словами, зазначені підприємства свого часу "знайшли спосіб залишитися у правовому полі України, платили податки до українського бюджету, включно з військовим збором на підтримку ЗСУ, забезпечували працевлаштування громадян України, підживлювали металургію як одне з ключових джерел валютних надходжень до України".

"МЗС України закликало іноземних партнерів поставитися з розумінням до зазначеного рішення як безальтернативного за обставин, що склалися внаслідок злочинних дій РФ, спрямованих на ескалацію ситуації на Донбасі та подальший відхід Кремля від Мінських угод", - йдеться у повідомленні МЗС, 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування