Клімкін: У кримчан відібрали свободу, повернемо її спільно

Субота, 18 березня 2017, 21:47

Україна поверне свободу кримчанам, яку в них відібрали у 2014 році шляхом анексії та приєднання до складу РФ. 

Про це 18 березня  заявив глава МЗС України Павло Клімкін. 

"Три роки тому у кримчан відібрали свободу. Щодо свободи не буває компромісів. Ми її повернемо спільно", - заявив  глава МЗС 

Як відомо, 18 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав із самопроголошеними представниками "влади" Криму "договір" про вступ Криму та Севастополя у склад РФ.

Окупанти тоді заявили, що вважають, що їхній "договір" не входить у протиріччя "з загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права", зокрема, Статутом Організації Об'єднаних Націй та Гельсінським заключним актом Наради з безпеки і співробітництва у Європі.

Базою для "договору" назвали результати "вільного і добровільного" загальнокримського "референдуму" 16 березня у присутності озброєних військовослужбовців РФ без розпізнавальних знаків.

18 березня 2017 року міністерства закордонних справ Чехії, Фінляндії та Латвії висловилися на підтримку територіальної цілісності України та проти анексії Криму Росією, а президент Литви Даля Грбаускайте зазначила: "Свободу можна окупувати, але не можна забрати. Крим - це Україна". 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування