ЗМІ: У Москві влаштували мітинг на честь анексії Криму, витратили 22 мільйони

Субота, 18 березня 2017, 22:29

У Москві біля будівлі МДУ відбувся фестиваль "Весна", присвячений третій річниці анексії Криму: участь в ньому крім представників патріотичних рухів і школярів, брала професійна масовка.

Про це 18 березня пише РБК

У заході брали участь представники російської естради Денис Майданов, Валерія, групи "Фабрика", "Любе", "Градуси" та інші, лідери "Єдиної Росії", "Справедливої Росії" і ЛДПР виголосили промови.

"Президент РФ Володимир Путін участі у фестивалі не брав, хоча у 2014 і 2015 роках на аналогічних акціях був. Лідер КПРФ Геннадій Зюганов також вперше з 2014 року на мітингу не з'явився", - зазначає РБК.

Закінчився захід масовим співом гімну Росії і салютом. За даними ГУ МВС по Москві, в ньому взяли участь 150 тис. осіб. 

Разом з тим телеканал "Дождь" повідомив, що на організацію мітингу московська влада витратили 22 млн рублів, а організатори масовки для мітингу-концерту призначили його учасникам зустріч о 15:00 біля станції метро "Університет".

"Збір у метро, орієнтиром буде біла табличка з великою літерою "М", зустрічати буду особисто", - повідомляли організатори у відкритій групі "Вконтакте" "Массовки.ру". В оголошенні зазначалося, що за 3 години роботи учасники акції отримають по 400 рублів "відразу на руки після заходу".

Мітинг починався близько 15:40. Організатори зібрали усіх у шеренги і наказали "в жодному разі не вилазити попереду плаката" ... Колони рушила до головного будинку МГУ о 16:30.

На концерті, який почався о 17.00, учасникам колони "М" було запропоновано "трохи потусуватися" і розійтися, коли всі "остаточно замерзнуть і все набридне". Близько 18:00 організатори масовки вивели учасників колони за металеві рамки і відійшовши у бік, почали розплачуватися з учасниками, усіх перевіряли за списком з 210 прізвищ.

Як повідомляє РБК, на акції працювало 10-12 організаторів масовки, у кожного з яких записалися 100-150 осіб. Всього біля МГУ зібралося від 1000 до 1800 осіб, яким було обіцяно винагороду. На питання, хто спонсорує масовку і чи є на акції організатори з інших фірм, джерело РБК не відповіло. 

 
 

Як повідомляв "Дождь" з посиланням на дані порталу держзакупівель, влада Москви могла витратити з бюджету 22 млн руб. на мітинг-концерт на честь анексії Криму.

Московська дирекція масових заходів у лютому опублікувала тендер на "надання послуг з підготовки та проведення культурно-масового заходу". Видання підкреслює, що конкретний захід не називається, "але за непрямими ознаками можна зробити висновок, що йдеться про фестиваль "Весна". 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування